Miksi ostaisit kaupasta herneenversoja ja maksaisit muutaman hassun verson luomutuotteesta liki kolme euroa.
Herneenversot ovat paitsi maistuvia myös näyttäviä ruoka-annoksen koristajia. Ne ovat kivan näköisiä, kun paistat pihvin ystävällesi, ja voi niitä laittaa muuhunkin ruokaan.
Mutta miksi siis maksaisit niistä, kun niitä on helppo tehdä itse. Hernepussi ei paljon yli euroa maksa. Saat siitä ”älyttömästi” herneenversoja. Martat ohjeistaa. Kas näin:
- Liota vedessä 2-3 desiä kuivattuja herneitä muutama tunti tai yön yli.
- Laita ruukkuun tai syvälle lautaselle multaa.
- Ripota päälle herneitä tiuhaan, mutta ei toistensa päälle.
- Siirrä ruukku valoon, kun ensimmäiset pienet lehdet ilmestyvät.
- Herneenversot ovat valmiita syötäviksi noin 7-10 sentin pituisina.
- Uuden sadon voit saada, kun leikkaat versot ja jatkat odottamista.