Thaihierontalaitos alakerrassa arveluttaa Heidiä: ”Mitä voisin tehdä?”

Heidi pohtii asiaa Facebook-ryhmässä.

17.10.2019

Heidin alakerrassa sijaitsee thaihierontalaitos. Heidiä asia rassaa. Hän on avautunut aiheesta Facebook-ryhmässä. Asia on kuratoitunut Feissarimokat.com-sivustolle.

-Asun vuokralla kerrostalossa ja alakerrassa on thaihierontayritys, Heidi aloittaa.

-Tila on vuokrattu yrityskäyttöä varten, mutta epäilen kuitenkin, että he työn ohessa myös asuvat tiloissa, ja epäilen myös, että yritys ei pyöri pelkällä hieronnalla.

Tähän Heidillä on perusteensa:

-Iäkkäitä mieshenkilöitä menee ilta- ja yöaikaankin yrityksen tiloihin. Mitähän asian selvittämiseksi kannattaa tehdä?

Heidi ei saa mitään asiallista vastauspotentiaalia, vaan tyylilajia ”no mua ei haittais ni en tekis mitään”.

Tosiasiassa Heidi pohtii varsin vakavaakin dilemmaa. Asuintalojen yhteydessä sijaitsevat hierontalaitokset ovat aiheuttaneet ja aiheuttavat edelleenkin päänvaivaa monien talojen asukkaille ja osakkeenomistajille. Lähtökohtaisesti taloyhtiö päättää siitä voiko sen tiloissa harjoittaa yritystoimintaa, joka ei kestä välttämättä päivänvaloa, joten oikea osoite puuttua asioihin on taloyhtiö.

Hierontalaitokset ovat joutuneet viime vuosien aikana usein sekä median että poliisin ratsaamiksi. Niistä on löytynyt laitonta työvoimaa ja niissä on myyty täysin avoimesti seksipalveluja.  Thaihieromo voi myös laskea talossa sijaitsevan asuinhuoneiston myyntiarvoa.

Viime syksynä MOT-ohjelma teki raportin thaihierontapaikoista.

-No näähän kaikki tapahtumat tapahtuu tavallaan lukittujen ovien takaa, elikä mun on hirvittävän vaikea nähdä että ne häritsee ketään, totesi prostituutioasioiden erikoispoliisi, rikosylikonstaapeli Kenneth Eriksson Helsingistä.

Ylitarkastaja ja yhdenvertaisuusvaltuutettu Venla Roth oli hivenen toista mieltä:

-Kyllä meille aineiston perusteella muodostui sellainen käsitys, että kyllä siinä toiminnassa aika lähellä oltiin joissain tilanteissa seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvää ihmiskauppaa.